SDO sluit af zonder doelpunten

Ivar van Dinteren© STUDIO KASTERMANS

Matthijs de Kruijff
Noordwijk

SDO heeft het seizoen afgesloten met een doelpuntloos gelijkspel tegen kampioen SJC: 0-0. Op papier een prima resultaat, maar Ivar van Dinteren was niet helemaal tevreden.

„We hadden namelijk kunnen en misschien wel moeten winnen”, vertelde de trainer van de bezoekers uit Bussum. SDO kwam in Noordwijk uitstekend voor de dag en wilde het bijzonder succesvolle seizoen graag in stijl afsluiten. SJC wilde het thuispubliek graag nog één keer vermaken en dus ontspon zich een levendig en aantrekkelijk duel. Beide ploegen probeerden vooruit te voetballen en het spel te maken.

Echt grote kansen bleven voor SDO in de eerste helft nog uit, maar ook SJC werd nauwelijks gevaarlijk. Na rust waren de beste kansen voor de bezoekers, maar de aanvalslinie van SDO had het vizier niet op scherp staan. „We doken meerdere keren alleen op voor hun keeper, maar hij wilde er niet in”, baalde Van Dinteren. Omdat ook SJC niet te scoren kwamen, hielden beide ploegen een punt over aan de seizoensafsluiter. „Er had meer in gezeten, maar het was een mooie pot om het seizoen mee af te sluiten.”

Een mooie afsluiter van een nog mooier seizoen, dus. SDO speelde zich al snel veilig, eindigde uiteindelijk op een knappe achtste plaats én won de districtsbeker. „Ik denk dat het een van de meest succesvolle seizoenen ooit is geweest voor SDO”, zei Van Dinteren trots. „In de competitie hebben we uitstekend gepresteerd en als je dan ook nog eens de beker weet te winnen… De eerste grote prijs uit de clubgeschiedenis. Dat hebben we met z’n allen voor elkaar gekregen.”

Van Dinteren hoopt volgend seizoen te kunnen voortborduren op de behaalde successen. „Maar dat wordt lastig, want zoals iedereen weet vertrekken er bepalende spelers. Maar ach, daar word je ook weer creatief van.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal