Restaurant Vida mikt op berouw bij kerstbomensloper [video]

Annemarie de Jong
Hilversum

De kerstbomenvandaal die heeft huisgehouden op het terras van restaurant Vida in Hilversum mag van ’geluk’ spreken. ,,Excuses en een donatie aan Stichting Muziekkids; dan is het zand erover”, belooft manager Joris Bartholomeus.

Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij vrijdag arriveerde bij het restaurant aan de Naarderstraat. ,,Eén grote ravage. Tien kerstbomen op de grond en de grootste lag in tweeën gebroken op straat. ’Heeft het zo hard gewaaid?’, dacht ik nog.”

Beelden van de bewakingscamera geven duidelijkheid. Te zien is hoe een jongeman kerstbomen omver rukt, zijn sigaret weggooit en in de grootste spar gaat hangen totdat die omknakt. Twee vrienden kijken toe. „Doodzonde. Waarom is dit nodig? We hadden ons best gedaan alles mooi in kerstsfeer aan te kleden. Een dag werk. De lichtjes lagen klaar”, verzucht Bartholomeus.

Dieptriest

De camerabeelden staan sinds zondag met een oproep op Facebook en veroorzaken een lawine aan boze reacties. Van ’dieptriest’ en ’randdebiel’ tot ’het zou je kind zijn’. ,,We willen deze jongen niet aan de schandpaal te nagelen”, benadrukt eigenaar Edwin Spitsbaard van Vida. ,,Maar wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Laat hem tot inkeer komen en zich melden.”

Manager Bartholomeus doet ’vanuit de kerstgedachte’ geen aangifte bij de politie. ,,Onze kerstbomenheld heeft vast spijt. Ik hoop dat we dit negatieve kunnen ombuigen in iets goeds voor Stichting Muziekkids, die zich inzet voor zieke kinderen.”

App-gebruikers bekijken de video hier.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.