Over de Tong bij Bauers, Soest

Soest

Ondanks de sneeuw staan de tafels en stoelen van het terras aan de doorgaande weg gewoon buiten, de verwarming onder de enorme parasols is niet aan, maar toch ziet het er met plantjes op de tafels uitnodigend uit. Binnen is de sfeer ontspannen. Het restaurant heeft iets huiselijks.

Als aanrader staat op de kaart een verrassingsmenu van vijf gangen, gemaakt van speciale gerechten een aangepast aan de wensen van de gast (42,50 euro). Op de kaart staan verder zes voorgerechten, waaronder vier vlees en twee vis, drie soepen (vis, vlees, vegetarisch), vier soorten vis en zes soorten vlees, waarvan drie wildgerechten.  Voor de vegetariërs is er een ravioli.

De gekozen wildzwijnham vooraf komt rechtstreeks uit de koeling en mist door de kou zijn fijne smaak. Jammer. Mijn hoofdgerecht is het wildtrio (21,25 euro). Drie mooie stukjes vlees: hertenbiefstuk, hazenrugfilet en wildzwijnbiefstuk. Mooi vlees, lekker rosé gebakken en geserveerd met heerlijke groenten: een paar spruitjes, een pakketje sperziebonen met spek eromheen, wat rode kool en een puree. Jammer genoeg is het stoofpeertje erbij koud, maar dat mag de pret niet drukken. Ook mijn echtgenoot geniet. Zijn hertensukade (19,00 euro) is prima, boterzacht zoals beloofd. Hij heeft hetzelfde groetengarnituur, wat dat betreft verrast de kok ons niet. Zijn dessert, Heisse Liebe, vanille-ijs met warme frambozensaus (6,75 euro), smaakt goed. Mijn Chocolat-chips (7,25 euro), chocolade-ijs met crème, mist de beloofde stukjes chocolade maar smaakt prima.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.