Afvalzorg heeft huiswerk

Afvalzorg heeft huiswerk. Foto: Archieffoto HDC Media

Afvalzorg heeft huiswerk. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur De Gooi- en Eemlander
kortenhoef

Afvalzorg heeft nog veel huiswerk te doen voordat in oktober een tweede bewonersbijeenkomst wordt gehouden over de aanpak met de voormalige vuilnisbelt in de Kortenhoefse polder. ,,We moeten beter communiceren’’, beaamt projectleider Jacques Ninaber.

Sinds de rumoerige bijeenkomst van vorige week in De Drie Dorpen is er in het dorp veel afgepraat. Ook vele decennia later neemt vuilnisbelt Groenewoud nog letterlijk en figuurlijk een centrale plaats in in de gemeenschap. En dat terwijl de stortplaats voor (chemisch) afval al in 1972 dichtging. Nu het plan met de zeventig waterwoningen (om de sanering te betalen) aan de orde is, lijkt alsof het verleden weer helemaal wordt opgerakeld.

Ninaber heeft van de drukbezochte bijeenkomst van vorige week veel geleerd, zegt hij. ,,Het voordeel is dat we nu weten wat er leeft bij de omwonenden. Nadeel is tegelijkertijd dat we op een heleboel vragen het antwoord schuldig moesten blijven. We hebben natuurlijk ook niet van tevoren veel geld uitgegeven voor plannenmakerij als we niet eerst weten hoe mensen reageren. Op de voorgestelde drie ontsluitingswegen bijvoorbeeld. Waar ze precies gaan lopen, weten we nog niet.’’

Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat ook het college van b en w van de bijeenkomst van vorige week geleerd heeft. Ze benadrukt dat het een openbare bijeenkomst was.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.