Maan reageert: ’totaal misplaatste en vreselijke stomme grap’

Bergen

Maan heeft gereageerd op het streakerincident van vorige maand, waarbij Radio 538-dj Frank Dane de 20-jarige zangeres zo liet schrikken dat ze op de radio in huilen uitbarstte. „Het voorval heeft me intens laten schrikken en het was een totaal misplaatste en vreselijk stomme grap.”

Dat schrijft de uit Bergen afkomstige zangeres op Instagram. „Ik vind het heel heftig om te zien wat voor een ophef er is ontstaan over het incident bij 538. Ik heb me er heel rot over gevoeld, maar het is inmiddels drie weken geleden en ik heb het, na meerdere malen excuses van Frank en zijn team, afgesloten. Excuses aanvaard en nu weer focussen op mijn allereerste eigen clubtour, waar al mijn positieve energie naartoe gaat, want muziek maken blijft het mooiste wat er is.”

In de uitzending van maandag zei Maan dat zij de grap niet had verwacht. ,,Ik verstijfde helemaal en wist niet of deze man hier wel hoorde.'' Ze heeft de zaak inmiddels afgesloten en vindt de ophef rondom het incident heel heftig.

Dane vindt dat het allemaal ,,ontzettend klote is gegaan''. ,,Ik zag hoe ontzettend geschrokken je was en dit had nooit mogen gebeuren.'' Als verklaring geeft Dane aan dat streakers wel vaker voorbijkomen op televisie. ,,We wilden de eerste streaker op de radio voorbij laten komen, maar dat is ontzettend misgegaan.''

Meer nieuws uit Cultuur en Media

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.