’Na 60 jaar vind ik hem nog steeds leuk en hij mij’

Judith Kox
Hilversum

,,We zijn getrouwd op een maandag. Dat is eigenlijk het enige wat ik nog weet. Zo’n dag gaat in een roes voorbij”, vertelt Willy van der Meer (85). Het is al zestig jaar geleden dat zij het ‘ja-woord’ gaf aan haar Jacob van der Meer (89). ,,Het was toen wel mooi weer, droog en zonnig”, vult Jacob aan.

Vier jaar voordat de twee in het huwelijk treden leren ze elkaar kennen in het Friese Weststellingwerf. ,,We zijn als vrienden naar een concert geweest in de plaatselijke bioscoop. Daar sloeg de vonk over”, vertelt Willy. ,,Van Bach tot Duke Ellington, dat was de naam van het concert”, vult Jacob haar aan. Waar die vonk vandaan kwam, blijkt echter moeilijk te achterhalen. Willy: ,,Hij was gewoon heel leuk, maar wat het precies was waardoor ik verliefd op hem werd weet ik niet. Maar na zestig jaar vind ik hem nog steeds leuk en hij mij ook.”

Pensioen

Na hun huwelijk in 1956 verhuist het echtpaar naar Loosdrecht, omdat Jacob werkt bij Philips in Hilversum. Begin jaren zestig verhuist het gezin, met dan inmiddels drie kinderen, naar de Van der Helstlaan in Hilversum. ,,We hebben altijd een heel druk leven gehad, maar toen ik met pensioen ging deden we steeds meer”, vertelt Jacob. ,,We zijn naar Indonesië geweest, waar ik in mijn diensttijd heb gezeten.” Ook van Canada heeft het stel veel gezien. ,,Veertig jaar na de bevrijding werden Nederlanders opgeroepen om bloemen te sturen naar onze Canadese bevrijders. Daar hebben we een lange vriendschap met een Canadees gezin aan overgehouden. We zijn een aantal keer op visite geweest daar en zij hier in Nederland”, vertelt Willy. Jacob: ,,Ik was nog nooit in Volendam geweest, maar het was wel leuk om dat te doen met buitenlandse vrienden.”

Trouwdag

Zelfs na zestig jaar, wordt de trouwdag nog ieder jaar gevierd. ,,Om de vijf jaar vieren we het met de hele familie en de andere jaren gezellig met z’n tweeën”, zegt Jacob. ,,We hebben het altijd goed gehad en hebben nog lang geen genoeg van elkaar”, lacht Willy.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.