Vogels alweer met rug tegen de muur

Hendrik-Ido-Ambacht

Koud een week onderweg zijn de zorgen bij IJsselmeervogels alweer groot. De voorbereiding van de gevallen grootmacht was hoopgevend. Na het puntloze duel tegen Stedoco werd nu echter met 4-2 verloren bij ASWH. Zodoende staat trainer Sandor van der Heide alweer met zijn rug tegen de muur.

De oefenmeester bekende namelijk dat hij zich in Hendrik-Ido-Ambacht kapot was geschrokken. Het niet nakomen van afspraken zorgde ervoor dat het gretige ASWH op slag van rust op voorsprong kon komen door een eigen treffer van Ralph Hovestad. De verdediger werkte een voorzet achter Jaimy Schaap. Sherwin Grot wist vanaf de aftrap gelijk te maken, maar in de tweede helft ging het volledig mis. Mels van Driel en Peter de Lange zorgden voor 3-1, waarop in de slotfase het nog naar 4-2 opliep. Robbert Olijfveld scoorde voor de thuisploeg, Grot maakte zijn tweede vanaf elf meter.

Het geeft te denken dat na een uitgebreide voorbereiding het nu al zo mis gaat binnen het team, waarbij de onderlinge irritaties ook opvielen. IJsselmeervogels staats zelfs op een niveautje lager alweer op vijf punten achterstand van de titelconcurrenten. Van der Heide kondigde al direct maatregelen aan voor volgende week, want het optreden van diverse spelers gaat consequenties krijgen. Het is echter de vraag wat deze slechte start voor gevolgen heeft voor Van der Heide. Het povere vorige seizoen dreunt tenslotte nog na en er zijn de laatste jaren op De Westmaat trainers voor minder ontslagen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal