Wie neemt wie in de maling?

hilversum

,,Hè! Zijn we genept?’’ Als de jury geconfronteerd wordt met bijgaande foto, ontstaat in eerste instantie het gevoel dat de winnende foto van de fotowedstrijd van vorige week doorgestoken kaart is.

Wat we zien is een studioachtige setting, met op een monitor Paul van Es’ prijswinnende foto, terwijl Van Es zelf voor een groen scherm zit in zijn poolbestendige outfit. Het lijkt alsof hij gefotografeerd wordt en in een foto van Antarctica wordt gemonteerd. Met pinguïns rondom hem en een gletsjer op de achtergrond.,,Nee hoor, ik was écht op Antarctica en aan mijn foto is niet geknutseld’’, verzekert de Hilversummer ons. Het is een grapje van zijn collega’s, die met wat plak- en knipwerk op de computer zogenaamd aantonen dat Van Es ook maar niet in de buurt van de Zuidpool is geweest. Het is hun manier om te delen in zijn feestvreugde.

Gedurende de zomermaanden maakt De Gooi- en Eemlander wekelijks een inzender van de fotowedstrijd blij. Behalve de eer van publicatie in de kranten, ontvangt de winnaar een cadeaucheque van 50 euro. Wekelijks doen tientallen inzenders aan de wedstrijd mee. De aflevering van deze week, met als thema ’mijn mooiste strandfoto’ leverde tegen de honderd foto’s op. De winnende plaat en een selectie van de rest, staat donderdag op de pagina ’Zomer in de regio’ van De Gooi- en Eemlander. Ook wordt de winnende foto op de Dichtbij-pagina van de huis-aan-huisbladen van Holland Combinatie gepubliceerd.

Het thema dat voor volgende week donderdag wordt opgegeven luidt: ’Mijn prachtigste vergezicht’. Inzenden voor dit thema kan tot dinsdag 12.00 uur naar fotowedstrijd@gooieneemlander.nl Maak bestanden niet te klein, tussen de 1 en 2 MB is goed. De jury bestaat uit leden van de redactie en fotostudio Kastermans. Zij letten op techniek, compositie en originaliteit.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.