Vaartwegenproef 's-Graveland blijft omstreden

Redacteur De Gooi- en Eemlander
's-graveland

Meer dan een half uur had verkeerswethouder Gerard Abrahamse van Wijdemeren dinsdagavond nodig voor de beantwoording van alle politieke vragen over de proef met de invoering van 30 kilometer per uur op twee plekken op het Noordereinde in ’s-Graveland. En ook na zijn antwoorden bleek dat hij de sceptici in de raad (DorpsBelangen en CDA voorop) nog niet had overtuigd.

Onder de bewonerscomités op het Noordereinde, maar ook op het Zuidereinde heerst terughoudendheid. Ondernemers op de Emmaweg hebben de wethouder eigenlijk al laten weten, dat hij kan ’proeven’ wat hij wil, maar dat zij faliekant tegen een lagere snelheid met de benodigde weginrichting zijn.

Wat zeker niet meehelpt, is de wankele collegebasis voor de proef. Omdat niet alle verkeersplannen al goed zijn uitgewerkt zien de beide DorpsBelangen-wethouders niets in het voorstel van Abrahamse (VVD). Voor Gert Zagt die graag de hand op de knip houdt, zullen ook de kosten (25.000 euro voor grote bloembakken) een rol spelen.

Burgemeester Martijn Smit blijft aandacht vragen voor de belangen van de hulpdiensten die in deze regio al in 48 procent van de gevallen niet op tijd ter plaatse zijn.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.