Osorezu op plekje van de Gooikikkers in Huizen

Voorzitter Robert Starreveld bouwt een tijdelijke mat in de dojo.

Voorzitter Robert Starreveld bouwt een tijdelijke mat in de dojo.© foto studio kastermans/daniëlle van coevorden

Eddie de Paepe
Huizen

Osorezu is verhuisd naar de voormalige school aan de Trekkerweg in Huizen. De sportvereniging huurt de twee lokalen die eerst bij carnavalsvereniging De Gooikikkers in gebruik waren.

Het pand biedt onderdak aan diverse huurders, waarvan de Stichting Kinderopvang Huizen (met 564 m2) de grootste is. Naast de kinderopvang Koelemoes zijn aan de Trekkerweg de GGD Gooi en Vechtstreek, Versa Welzijn (peuterspeelzaal De Sprinkhaan) en de vijver- en aquariumvereniging Aquarius actief.

Tot mei dit jaar fungeerde de voormalige school ook als clubhuis van De Gooikikkers. Omdat het ledenbestand in de loop der jaren bijna gehalveerd (en vergrijsd) was, moest de carnavalsvereniging ermee stoppen en is de huur opgezegd.

Osorezu - Japans voor ’om geen angst te hebben’ - is gespecialiseerd in judo en jiu jitsu/zelfverdediging voor jong en oud. ,,Wij huurden een ruimte bij Coronel Sports”, vertelt voorzitter Robert Starreveld. ,,Maar die was net iets te klein en niet flexibel genoeg.”

Dinsdagmiddag kreeg Starreveld van de gemeente de sleutel voor de Trekkerweg, een dag later gaf hij al zijn eerste les in de nieuwe dojo. De inrichting van het voormalige recreatie- en speellokaal krijgt prioriteit. Plafondplaten zijn vervangen, de elektra is aangepakt. Morgen moet de tijdelijke losse mat klaar zijn, vooruitlopend op het leggen van een grotere, vaste mat van ruim zeventig vierkante meter.

Kantine

,,We hopen de dojo volgende maand helemaal klaar te hebben, dan gaat het seizoen echt van start”, vertelt Starreveld. Daarna wordt het andere klaslokaal verder ingericht als kantine. ,,We kunnen de oude bar van De Gooikikkers goed gebruiken. Daar zijn we heel blij mee.”

Osorezu wil starten met ’tuimeljudo’ voor kinderen vanaf drie jaar. Verder is er voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar jeugdjudo. Volwassenen kunnen er terecht voor judo, jiu-jitsu en zelfverdediging. ,,We hebben ook korte cursussen zelfverdediging voor dames, vier lessen in een periode van vier weken. Daarin word je geen vechtmonster, maar leer je wel dat je als vrouw alleen niet kwetsbaar hoeft te zijn.”

De vereniging telt een kleine veertig leden. ,,Ik hoop dat we binnen een half jaar zijn doorgegroeid naar zestig leden”, vertelt Starreveld. ,,Ik wil ook proberen wedstrijdjudo van de grond te krijgen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.