Verdachte Groestgeweld al jong gewelddadig

Verdachte Groestgeweld al jong gewelddadig. Foto HDC Media/Hans van Weel© Foto: Holland Media Combinatie/Hans van Weel

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

,,Een typisch voorbeeld van zinloos geweld, waarbij het slachtoffer bijna werd doodgeslagen. Dit kan niet getolereerd worden." Dat vindt de officier van justitie, die woensdag voor de rechtbank Amsterdam acht maanden cel waarvan twee voorwaardelijk eiste tegen Mohamed S. (23) uit Blaricum.

Hij zou na een avond stappen in de vroege ochtend van 1 april dit jaar op de Groest in Hilversum een 28-jarige Hilversummer zo hard geslagen hebben, dat hij met een zware hersenschudding in het ziekenhuis belandde. Een tweede slachtoffer, een 25-jarige Loosdrechter, die verhaal wilde halen, liep een lichte hersenschudding op. De mannen eisen een schadevergoeding van in totaal bijna 1700 euro.

Op die bewuste ochtend waren twee stellen op weg naar huis na een avond stappen, toen zij op de Groest drie mannen nogal provocerend zagen aankomen. Eén van hen siste ’kankerhoer’ naar één van de vrouwen. Toen het viertal daarop reageerde, trok de verdachte één van de mannen aan het haar en zou hem met zijn knie of vuist in het gezicht geschopt of geslagen hebben. Het slachtoffer viel direct bewusteloos op de grond. Hij kwam pas drie uur later bij.

De rechtbank ondervroeg de verdachte stevig om er achter komen waar die explosie van geweld zonder enige aanleiding vandaan komt. ,,Waarom niet doorgelopen. Het was uw vriend die amok maakte." De verdachte zei dat hij zich probeerde te verdedigen: ,,Ik heb nog nooit zoiets gedaan." De rechtbank corrigeerde hem daarin. De Blaricummer moest al eens voor de kinderrechter verschijnen wegens een geweldsdelict.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.