Op de valreep genieten van zonnige zomerdagen

Nog even bijbruinen op het strand van Oud Valkeveen.© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus

Waterpret bij buurthuis SCAN in Naarden.© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus

Kinderen komen niet droog terug na een bezoek aan het Naarder buurthuis.© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus

Water biedt verkoeling bij het Naarderbos.© Foto: Studio Kastermans/Leon Dakkus

Het is druk bij de sluis in Kortenhoef.© Foto: Studio Kastermans/Leon Dakkus

Picknicken bij het Baarnse bos© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

IJs eten nij Dolomiti in Bussum.© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus

1 / 7
Valentijn Bartels
Hilversum

Lachende gezichten op straat. Het lijkt alsof iedereen na een zomer vol regen op de valreep wil genieten van het leven buiten.

Bevrijd bijna, zo lijken varende recreanten op het Hilversums Kanaal zich te voelen. Lachend staan ze op het dek te genieten. Op de kade liggen wat oudere mannen met een hengel. Het visgerei lijkt meer een excuus om even zonder zorgen en gezeur in de zon te kunnen zitten.

Bij De Wijde Blik staat het al vroeg vol met auto’s. In de laatste week van de schoolvakantie willen jongeren nog een paar dagen een duik nemen in de plassen. Het smalle strand ligt dan ook al snel vol met handdoeken en strandstoelen.

Op het water krioelt het van de zeilen. Watersportonderneming Ottenhome heeft duidelijk een goede dag en dat zal de komende dagen zeker zo blijven. Net als de watersportverenigingen in Loosdrecht. „Gelukkig kunnen we weer in de zon varen, dat mag ook wel na zulke weken”, vertelt een twintiger met een sloep bij jachthaven Het Anker opgelucht.

Trots en stralend pronken bestuurders van cabrio’s in vol ornaat langs de plassen. Flessen wijn en glazen bier vliegen over de terrassen, alsof Bacchus het na alle regenbuien eindelijk aandurft zijn grondtroepen in de regio los te laten. Toch is het te merken dat ook veel vakanties al zijn afgelopen. Langs de weg fietsen opvallend veel ouderen, zo nu en dan met hun kleinkinderen. Kantoren vullen zich eind augustus minstens net zo snel als recreatiestranden.

Verderop maakt camping Mijnden een levendige indruk. Het enorme terrein tussen Loenen en Loosdrecht staat nog behoorlijk vol. Iedereen zit buiten. Sommige kampeerdersvoor hun tent, het grootste deel bij het water. „Ja, nu het kan ga ik niet in mijn tentje liggen”, roept een gepensioneerde man met ontbloot bovenlijf en een olijke blik. Toch hadden de receptionisten van de camping dit weer liever eerder gehad. „We zijn er blij mee, maar voor veel mensen is de vakantie voorbij. Toch bellen er veel meer belangstellenden, vooral om een boot te huren.”

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.