Van Waveren krijgt bloembakkendossier

Van Waveren krijgt bloembakkendossier.

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Wijdemeren

Jaap van Waveren wordt verantwoordelijk voor het bloembakkendossier op de vaartwegen in Wijdemeren. Van Waveren neemt ook een aantal bouwprojecten over van de begin vorige week weggestuurde wethouder Gerard Abrahamse.

Van Waveren was namens DorpsBelangen al de wethouder van diverse grote projecten en nu heeft hij er een hoofdpijndossier bij. Het is niet voor lang, want de gemeenteraadsverkiezingen zijn al in maart 2014. Van Waveren moet schipperen met zijn tijd, want hij heeft slechts een 55-procents aanstelling.

Het college stelt de gemeenteraad verder voor om D66-wethouder Joost Boermans juist meer te laten werken vanwege alle veranderingen in het welzijns- en jeugddossier. Boermans had een aanstelling voor zestig procent, maar dat zou tachtig moeten worden.

Door te herschikken en geen nieuwe wethouder aan te stellen in de plaats van Abrahamse kan het college toch bezuinigen op werktijd en bezoldiging. Wijdemeren wordt tot volgend voorjaar dagelijks bestuurd door een college van 3,3 fte. Overigens draait de gemeente natuurlijk wel op voor het wachtgeld van Abrahamse.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.