Raadsonderzoek Gomarus getorpedeerd in Hilversum

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Hilversum

Er komt geen raadsonderzoek naar het geruchtmakende Gomarushof-dossier. Het voorstel van Hart voor Hilversum is woensdagavond door de collegepartijen, met steun van GroenLinks, getorpedeerd.

De onenigheid tussen gemeente en omwonenden rond het geluidsscherm langs de Vreelandseweg duurt nu al bijna vijftien jaar. Alle raadsfracties willen een grondig onderzoek naar kwestie. De meningen over de vorm en reikwijdte van dit onderzoek blijken evenwel flink uiteen te liggen. Hart voor Hilversum is ervan overtuigd dat alleen een raadsonderzoek - met de mogelijkheid om betrokkenen in het openbaar en onder ede te horen - de waarheid boven tafel kan krijgen. Dit voorstel kreeg woensdagavond de steun van de andere oppositiepartijen en een drietal insprekers vanuit de buurt. PvdA, VVD en D66 zijn echter (net als GroenLnks) om diverse redenen gekant tegen een raadsonderzoek. Woordvoerders van deze drie collegepartijen - samen goed voor een meerderheid in de raad - pleitten voor een onderzoek door de Hilversumse rekenkamer.. Burgemeester Broertjes stelde daarop voor om in plaats daarvan een extern onderzoeker in de arm te nemen.

De gemeenteraad moet binnenkort beslissen hoe het dossier Gomarushof wordt opgepakt, nu het voorstel voor een raadsonderzoek van tafel is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.