Actie-site tegen snelle busbaan door 't Gooi

Redacteur Hilversum
hilversum

Comité Busbaan Nee heeft de actie-website www.busbaannee.nl gelanceerd tegen de aanleg van een snelle busbaan door Hilversum, Blaricum en Huizen.

Volgens het comité kan de busbaan nu definitief worden gestopt. De Hilversumse politiek neemt in september of oktober een besluit over de aanleg van de busbaan (HOV, Hoogwaardig Openbaar Vervoer).

Tegen de busbaan hebben zich dertig wijkverenigingen, politieke partijen en bedrijven uit de regio verenigd in het Comité Busbaan Nee. Samen willen ze de raadsleden vanHilversum overtuigen niet in te stemmen met dit plan: '118 miljoen voor eenbusbaan die niet gaat werken'.

De nieuwe website dient als platform ter ondersteuning van alle acties om de HOV-busbaan tegen te houden. Ook wordt er ingegaan op de acties in Velsen, waar men ook een HOV-busbaan wil stoppen. Zo wordt aan gedeputeerde Elisabeth Post en de statenleden van Noord-Holland duidelijk gemaakt dat het huidige HOV-busbanen-concept in het Gooi en Velsen niet past.

Veel inwoners van het Gooi laten blijken dat ze de aparte busbanenin Huizen, Blaricum en Huizen onnodig vinden. Meer dan 1250 mensen hebben delopende petitie al getekend. Opvallend veel mensen uit Huizen en Blaricumtekenen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.