Polak niet af te stoppen bij Hoogerheide

Vivian Polak won op het Hoogerheide Open alweer haar derde titel deze zomer.© Foto Studio Kastermans

Jasper Wiss
Hilversum

Daniël Fennis heeft het herenenkelspel 2 op het Hoogerheide Open gewonnen. Vivian Polak won het damesenkelspel in Hilversum in de hoogste categorie.

Voor Fennis en Remi Kegel was de finaledag een bijzondere. Zo wisten de twee tennissers dat ze op zondag niet alleen elkaars tegenstander zouden zijn in de finale, maar in een ander slotstuk elkaars partners. Fennis en Kegel speelden namelijk naast de finale van het enkelspel, ook de finale van het herendubbel 2. In die finale namen ze het samen op tegen de broers Tjerry en Yoram van Eekert.

De finale in het herenenkelspel 2 stond eerst op het programma. Fennis en Kegel hadden allebei een zware route naar de eindstrijd. Fennis speelde twee driesetters (tegen Jeroen van den Heuvel en Erik Goris) en ook Kegel kreeg zijn finaleplaats niet cadeau. In de kwartfinale speelde hij tegen Roeland Schriemer een driesetter en in de halve finale kegelde hij Tjerry van Eekert uit het toernooi. De finale ging met 6-4, 6-2 naar Fennis, net als eerder deze zomer op De Kuil Open. ,,Dit was een speciale dag. Voor de tweede keer stonden we tegenover elkaar en daarna moesten we samen dubbelen tegen teamgenootjes. Dat was leuk.” De dubbelfinale werd overigens verloren van de gebroeders Van Eekert (6-7, 6-4 en 5-7), maar daar lag Fennis niet wakker van. ,,De focus lag toch wel op de finale in het enkelspel. Daar ben ik supertevreden mee, net als de rest van dit seizoen eigenlijk.”

In het herenenkelspel 3 ging de overwinning naar Tomas Tallart Fabré. Hij won in drie sets van Ytzen Zeilstra. Het was niet voor het eerst dat Tallart Fabré en Zeilstra tegenover elkaar in de finale stonden. Eerder was dat ook al het geval bij het Baarn Open en het Leusden Open. In Baarn moest Tallart Fabré de zege laten aan Zeilstra, in Leusden was hij de sterkste in de eindstrijd. Ook in Hilversum ging de winst naar Tallart Fabré, hij won in drie sets met 3-6, 6-2, 7-6.

Bij de dames waren er overwinningen voor onder anderen Vivian Polak en Ilvi van Boxel. Polak won het damesenkelspel 2. Hiervoor had zij twee zeges nodig. In de halve finale rekende ze af met Natalja Krekelberg (6-2, 6-1) en ook de finale won ze overtuigend. Daarin was Moesha van Leeuwen haar tegenstander. Na een relatief korte partij stapte Polak met 6-1, 6-2 als winnares van het Hoogerheide Open van de baan. Met de vorm van de 27-jarige Polak zit het deze zomer wel goed. Ze won tot nu toe drie van de vier toernooien waaraan ze deelnam. Naast het Hoogerheide Open won Polak ook het Oud Wassenaar Open en het STV Open in Sassenheim.

Van Boxel won het damesenkelspel 3. De tennisster stroomde in de halve finale in en won daarin met 6-3, 6-4 van Myrthe IJzerman. Krekelberg was in de finale van het damesenkelspel 3 de opponent van Van Boxel en ook deze partij won ze in twee sets: 6-3, 6-4.

Meer nieuws uit Sport Regionaal