Nog geen Oranje-koorts in Hilversum, wel verhoging

hilversum

Oranje-koorts in verband met het komende WK-voetbal in Zuid-Afrika is er nog niet, maar er is al wel sprake van een tikje verhoging. Dat blijkt uit een rondgang in Hilversum.

Niet alle symptomen zijn, met nog drieënhalve week te gaan tot de opening, zichtbaar voor de buitenwacht. Zoals de voetbalpoules die bij tal van bedrijven in voorbereiding zijn. Maar op sommige plekken knalt de WK-sfeer in Hilversum nu al gewoon de straat op. Zo toont feestartikelenwinkel Witbaard aan de Stationsstraat een uitbundig ingerichte etalage. Aan de bovenzijde hangt een breed rood-wit-blauw-oranje banier met Hup Holland. Binnen zijn kleine vlaggetjes te krijgen van andere deelnemende landen.

De etalage van Witbaard toont een fors assortiment met voor elk wat wils, tenminste voor de Oranje-fans en -mafketels. Zo is er een oranje voorschoot met twee flinke vrouwenborsten en met als begeleidende opdruk 'Ik heb een wereldcup'. Natuurlijk is er ook een levensgroot oranje leeuwenpak om in rond te gaan lopen, alsmede een mannelijke etalagepop met een zwarte luier (?) om. Voorts is er een keur van oranjespul: hoeden, pruiken, indianentooien, zonnebrillen, make-up, een stropdas, een plastic wereldcup, een opblaasletterkit, fluitjes, bestek, bretels en trommelvliesbedreigende airhorns. Bij feestwinkel De Zevenklapper op de Hilvertsweg krijgt de uitstalkast binnenkort een oranje beurt.

De Döner King op de hoek met het Langgewenst is aan het verbouwen. Op het marktplein voor de deur vierden twee jaar terug de Turken hun successen op het EK in Zwitserland, maar Turkije is er nu niet bij. Döner King staat nu daarom vierkant achter Holland, verzekert medewerker Ibrahim Pehlivan.

Op de Groest gaat de horeca de bezoekers weer trakteren op live tv-beelden. In de Havenstraat wil eetcafé De Kaars, voorheen het oranjebolwerk Candlelight, weer ouderwets uit gaan pakken. Binnenkort wordt daar de hele boel met vlaggen en spandoeken getooid.

In Hilvertshof loopt een bebaarde man met een hoed vol bloemen rond en een bord Kies voor Jezus voor de buik.

Het is Gert Versteeg. Hij slaat het hele WK bewust over. ,,Allemaal commercie. Geldverspilling.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.