SP: Straten vervuilen met plastic door inzameling

hilversum

Rondwaaiende zakken en los plastic afval op straat. Dat is volgens de Hilversumse SP een gevolg van de gescheiden inzameling van plasticafval, die in januari in de regio van start is gegaan. De partij stelt dat de zakken met plasticafval vaak niet óf niet op de afgesproken data worden opgehaald.

De SP voelt het Hilversumse college van b en w schriftelijk aan de tand. ,,Op ophaaldagen zwerven zakken en losse verpakkingsmaterialen door de straten’’, stelt factievoorzitter John van Otterloo. ,,Dat wordt nog verergerd doordat het afval met enige regelmaat niet op de gepubliceerde data wordt opgehaald. Soms is dat een dag later, maar het komt ook voor dat het in het geheel niet wordt opgehaald.’’ Het probleem wordt volgens de SP verergerd door de komst - vorige maand - van de verzamelcontainers voor plastic afval. ,,Juist nu de glascontainers onder de grond aan het verdwijnen zijn, komen daar enorme inzamelcontainers voor plastic voor in de plaats.’’ Deze containers nemen veel van de toch al schaarse Hilversumse buitenruimte in beslag, constateert Van Otterloo.

Hilversummers ergeren zich volgens de SP aan de enorme containers die het straatbeeld er niet beter op maken. Van Otterloo wijst verder op het feit dat de ’persoonlijke afvalscheidingstations’ - groene, grijze en blauwe bak plus verzamelzakken voor plastic - steeds meer ruimte in en/of rond het huis innemen. ,,De ruimte die je daarvoor nodig hebt is inmiddels groter dan de gemiddelde wc, en zoveel ruimte heeft niet iedereen beschikbaar.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.