Arnold Klein nieuwe trainer Huizen

Arnold Klein bij Spakenburg.

Bert-Jan van Oel
Huizen

Arnold Klein wordt vanaf volgend seizoen hoofdtrainer bij SV Huizen. Klein was eerder al als voetballer actief voor de hoofdklasser.

De fysiotherapeut uit Eemnes heeft bij Huizen een contract getekend voor een jaar. Daarna volgt een ’evaluatiemoment’. „Maar”, zegt bestuurslid Koos Drooger, „het is de bedoeling dat we langere tijd met elkaar doorgaan. Na dat eerste seizoen zouden er nog twee extra jaren kunnen volgen.”

Arnold Klein maakte als nijvere middenvelder deel uit van de groep waarmee Huizen in het begin van deze eeuw (2002 en 2003) landskampioen werd bij de amateurs. Daarna voetbalde hij onder meer voor Sparta Nijkerk en DOVO. Hij keerde later weer terug bij Huizen om in 2013 te stoppen. In de tussentijd was hij al enkele jaren hoofdtrainer bij Baarn.

In 2013 werd Klein assistent-trainer bij Spakenburg. Toen Hans van de Haar in januari 2017 werd ontslagen door de ’blauwen’ werd Klein gepromoveerd tot interim-hoofdcoach. Later werd hij weer vervangen door Joop Gall, maar Spakenburg degradeerde dat jaar uit de tweede divisie.

Huizen verkeert momenteel in degradatienood. Klein begint volgend seizoen mogelijk in de eerste klasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal