Ivar van Dinteren gaat SDO combineren met Almere City

Ivar van Dinteren gaat SDO combineren met Almere City
Ivar van Dinteren
Bussum

Ivar van Dinteren gaat het belofteteam van Almere City FC trainen, dat in de derde divisie op zaterdag uitkomt. Van Dinteren blijft daarnaast gewoon hoofdtrainer van het Bussumse SDO.

Het gaat een druk seizoen worden voor oud-profvoetballer Van Dinteren, die eerder ook al in de jeugdopleiding van PEC Zwolle werkte. De Bussumer (38) was de voorbije twee seizoenen trainer van SDO, dat hoofdklasse speelt op zondag. Sinds enige tijd neemt hij ook de jeugdopleiding van SDO voor zijn rekening.

Onlangs verlengde hij zijn contract met SDO, nu is Almere City er ook bijgekomen. Het bestuur van SDO heeft er geen bezwaar tegen, omdat de twee functies elkaar niet bijten.

Van Dinteren, die ambities heeft om trainer in het betaald voetbal te worden, zegt: „Bij Zwolle ging dat ook goed. SDO traint ’s avonds, de jeugd ook. Bij Almere City wordt overdag getraind en voetballen we op zaterdag. Dan kan ik de zondagen gewoon bij SDO zijn. Almere City is weer een nieuwe stap. Over twee jaar wil ik me inschrijven voor de cursus coach betaald voetbal. Daar kom je moeilijk tussen, dus dan is het afwachten of ik word aangenomen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie