Celstraf na rijden over voet parkeerwachter Hilversum

Nicolai Schewe
Hilversum

Een automobilist die in Hilversum met zijn auto over de voet van een parkeerwachter reed, moet twee maanden de gevangenis in. ,,Ik vind dat er respect moet zijn voor deze mensen”, nam politierechter Jan Krol het maandag in de Utrechtse rechtszaal voor parkeercontroleurs op.

De 53-jarige Ethem A. uit Almere kreeg op maandagochtend 7 september woorden met een vrouwelijke parkeercontroleur nadat hij op de Larenseweg was bekeurd voor foutparkeren. De man had zijn auto met knipperende alarmlichten langs de rijbaan stilgezet omdat hij even bij een winkel naar binnen moest om een telefoonnummer te bemachtigen.

Na een fikse discussie met de parkeerwachtster was A. scheldend in zijn auto gestapt om weg te rijden, maar volgens de parkeercontroleurs reed hij daarbij hard op hen in. De vrouw kon op tijd wegspringen, maar haar mannelijke collega werd gehinderd door een plantenbak. Hij werd over zijn voet gereden.

De Almeerder deed de beschuldiging af als ,,onmogelijk’’. Volgens de man stonden de fietsen van de parkeerwachters tussen zijn auto en de parkeercontroleurs in toen hij wegreed. Dat zou ook blijken uit de verklaring van een getuige, aldus A. Bovendien meende zijn raadsvrouw dat man niet hard kon hebben gereden omdat er weinig ruimte was om snelheid te maken. ,,Het is een vrij klein plantsoen”, wist de advocate.

De getuigenverklaring was voor politierechter Krol geen reden om aan de twee ambtsedige processen-verbaal van de parkeercontroleurs te twijfelen. Hij achtte de verdachte schuldig aan poging tot zware mishandeling en veroordeelde de man overeenkomstig de eis. De officier van justitie had twee maanden celstraf geëist omdat de Almeerder al een keer eerder voor een geweldsdelict een taakstraf had gekregen. Dat de twee parkeercontroleurs een verhaal zouden hebben verzonnen, ging er bij haar niet in. ,,Dat gaat mij tien stappen te ver”, aldus de aanklaagster. ,,Ik geloof dat gewoon niet.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.