Spanning stijgt rond stationsgebied Hilversum

De beoogde nieuwe look van het Hilversumse stationsgebied.© illustratie gemeente Hilversum

Van onze verslaggever
Hilversum

Het ’spannende’ plan voor een totaal andere inrichting van het gebied aan de centrumkant van station Hilversum is het afgelopen half jaar flink aangescherpt. Voor er eind dit jaar definitief over wordt besloten, is het woord eerst weer aan de Hilversummers.

Voor de gemeente was de aankoop van het voormalige Gak-kantoor de hefboom. De sloop van dit ’lelijkste gebouw’ van Hilversum biedt in de ogen van de gemeente dé kans om voor treinreizigers een ’mediastadwaardige’ entree van het centrum te creëren.

Tot zover is er niet zo gek veel aan de hand, de storm van kritiek stak op - hoe kan het ook anders in Hilversum - vanwege de voorstellen voor aanpassing van de verkeerssituatie. Tweerichtingsverkeer op de Koninginneweg, een tunnel in de Schapenkamp, het zijn hete hangijzers.

Hilversum besloot alle ’creativiteit en aanvullende ideeën’ als gevolg van de presentaties dit voorjaar ter harte te nemen. Het afgelopen half jaar is zijn er onderzoeken gedaan. Ook sprak de gemeente met een groot aantal partijen, zoals de bewoners van de Koninginneweg en het Langgewenst, de NS, de Fietsersbond en het platform gehandicapten en chronisch zieken.

Bijeenkomsten

Bij een bijeenkomst in het raadhuis legt de gemeente maandagavond 2 oktober (van 19.30 tot 21.30 uur) uit welke bouwstenen het plan bestaat, welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn en hoe alles samenhangt.

Bewoners, belanghebbenden, ondernemers en geïnteresseerden zijn ook welkom bij de presentatie van het aangescherpte stedenbouwkundig plan op maandagavond 13 november in het raadhuis (weer van 19.30 tot 21.30 uur). Wie bij een van beide of beide bijeenkomsten wil zijn, moet zich van aanmelden via e-mail: stationsgebied@hilversum.nl

Na deze sessies beslissen college en uiteindelijk de gemeenteraad.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.