Feestje bouwen rond ’lullig spelletje’ bij Tennispark Naarden

Uitgedost in Wimbledon-style een potje croquet spelen met dorpsgenoten in Naarden. Dat schept een band.© Foto studio kastermans/Leon Dakkus

Marjolein Vos

,,Lullige spelletjes zijn gewoon het leukst’’, zegt Jeroen Janssen, een van de vijf organisatoren van het sportieve evenement dat afgelopen zaterdag werd gehouden bij de Tennispark Naarden Zon & Wind. De vijf companen noemen zich De Badmeesters en laten zich inspireren door Jiskefet, in het bijzonder de sketches over de Engelse sporten.

,,We zijn geen badmeesters, hoor. We hadden gewoon een naam nodig’’, legt Janssen de dag na het geslaagde evenement uit. Er kwamen honderd gasten op af. Het thema was croquet. ,,Ja, lachen, hè. Zo’n suf Engels spel. De gasten waren gekleed in Wimbledon-style.

Thema

,,Zo’n thema werkt altijd goed. Mensen maken er echt werk van. Mijn vrouw heeft voor acht euro een hele outfit bij de Kringloop gescoord.’’ Het idee achter de evenementen is simpel. De vijf mannen organiseren ze een aantal keren per jaar. Puur als hobby, als manier om mensen te verbinden, om zo met anderen in contact te komen. Die anderen, dat zijn mensen, die net als zij, een tijdje geleden vanuit Amsterdam naar het Gooi zijn verhuisd.

En dat ervaren velen best als een pittige overgang. Janssen: ,,Horeca, uitgaan. Het is hier toch allemaal wat minder dan in de stad. Dus moet je je eigen feestje bouwen.’’ Eerdere thema’s: jeu de boules, pingpong en curling.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.