'Meer dan alleen een buitenspeeldag'

Redactie Hilversum
Hilversum

Muziekkorps Jong Beatrix trapte zijn tour door Hilversum zaterdag knallend af op de Kerkbrink in Hilversum. Ongeveer veertig jonge blazers, drummers, vlaggers en de dirigent lieten het winkelend publiek tijdens het korte optreden horen wat ze in huis hebben. Het jonge ’drum & bugle corps’ ging de straat op voor de Hilversumse Buitenspeeldag.

Na het optreden verdeelden de muzikanten zich over twee bussen om vervolgens samen met burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Wimar Jaeger eenentwintig buitenspeelstraten te bezoeken. Tijdens het bezoek aan deze straten liett het korps kinderen kennis maken met de instrumenten en de muziek die zij maken.Jong Beatrix heeft deze tour door Hilversum zelf aangeboden. ,,Door langs al die kinderen te gaan, hopen we ze enthousiast te maken voor de band. We proberen op deze manier mensen te interesseren voor een lidmaatschap’’, vertelt Rob Lam, bestuurslid van het muziekkorps. ,,Volgend jaar willen we met een nog grotere groep de straten langs. Vier bussen gevuld met leden van het Beatrix-korps, jong en oud’’, zo luidt Lams enthousiaste idee.

VerschovenOfficieel was de Nationale Buitenspeeldag afgelopen woensdag. Maar omdat toen veel kinderen op school zaten en ouders moesten werken, is de buitenspeeldag in Hilversum verschoven naar zaterdag. ,,In de meeste straten staat een springkussen en zitten buurtbewoners bij elkaar’’, vertelt Tukkie Tuk, opbouwwerker bij Versa Welzijn. De Nationale Buitenspeeldag is vierentwintig jaar geleden bedacht om meer aandacht te vragen voor meer verkeersveiligheid in woonstraten en -wijken. Omdat de afgelopen jaren de verkeersveiligheid erg is verbeterd, is dit niet meer het eerste doel van deze dag, aldus Tuk. ,,De dag is niet alleen bedoeld voor de kinderen, maar er worden bijvoorbeeld ook eenzame ouderen bij betrokken. Het is tegenwoordig veel meer een sociale bijeenkomst.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.