Eigen doelpunt nekt Huizen bij Odin '59

Robert Berkeley
Heemskerk

Huizen heeft de draai dit seizoen nog niet gevonden in de hoofdklasse. Een matig optreden van de ploeg van Henk van de Pol in Heemskerk werd door thuisclub Odin '59 afgestraft: 2-1. Het was voor het eerst dat Huizen op bezoek bij deze opponent verloor.

In het eerste half uur was Odin sterker. Met name de snelle rechtsbuiten Bas Ent en aanvallende middenvelder Cerilio Cijntje makten het de Huizense defensie lastig, al duurde het tot de 33ste minuut voor er een echt gevaarlijke kans was. Ent haalde uit en via de vingertoppen van Huizen-keeper Johan Verkerk belandde de bal op de paal.

Vijf minuten voor rust baande Cijntje zich behendig een weg door de verdediging en Erik Wisse haalde hem onderuit in het strafschopgebied. De terecht toegekende penalty voor de Heemskerkers werd benut door spits Thom de Vries.

In de 59ste minuut kreeg ook Huizen een strafschop, nadat Aron Klaassen ten val was gebracht door Tim Koops. Omar Limon faalde niet vanaf elf meter. Vijf minuten later stond Odin echter weer op voorsprong: een voorzet van Ent kwam via de voet van Wisse ongelukkig in het eigen doel terecht. Het bleek de vroege beslissing van de wedstrijd, want Odin hield vrij gemakkelijk stand in het laatste half uur.

Meer nieuws uit Sport Regionaal