Heilig vuur HCAW is gedoofd

Raoell Kortstam scoort voor HCAW op een wilde worp tijdens de slagbeurt van Roelie Henrique.© Foto Studio Kastermans

Han Monsees
Bussum

De verschillen in de hoofdklasse zijn dit seizoen klein genoeg om ervoor te zorgen dat UVV, nog volop strijdend voor lijfsbehoud, voor HCAW een onoverkomelijke horde is als het heilige vuur ontbreekt. Donderdagavond werd er nog wel vrij eenvoudig gewonnen, maar zaterdag gaf een mat HCAW de overwinning uit handen. Na verlenging werd het 7-9. De uitwedstrijd van zondag werd afgelast en maandag ingehaald.

Nadat UVV zaterdag in de eerste inning op voorsprong kwam, nam HCAW het initiatief over. Door een sterke tweede inning namen de Bussumers een voorsprong die werd uitgebouwd tot 6-2, toen Kaj Timmermans na zes innings de heuvel verliet. Op het werpen van Jim Ploeger, ingezet als reliever omdat hij deze rol ook op het komende Europees kampioenschap volgende maand hoopt te gaan vervullen, kwam UVV terug in de wedstrijd. Mede dankzij een veldfout en twee slecht verwerkte stootslagen trokken de Utrechters de stand gelijk. Na negen innings stond de gelijke stand nog steeds op het bord, waarna de ploeg uit de Domstad in de tiebreak aan het langste eind trok.

Ian Delamarre

Voor pitcher Ian Delamarre, die zaterdag vanuit de dug-out toekeek omdat hij donderdag zijn werk al gedaan had, was de serie tegen zijn oude ploeg UVV toch anders dan andere wedstrijden. ,,Ik heb vijftien jaar bij Amsterdam Pirates gespeeld, dus daar ligt mijn hart. Maar toch is het bijzonder om tegen je oud-ploeggenoten van de afgelopen jaren te spelen.”

Na een aantal jaren in de jeugdopleiding van Pirates koos Delamarre in 2013 voor UVV, vooral om meer aan spelen toe te komen en naam te maken in de hoofdklasse. Voor het huidige seizoen koos hij samen met Jim Ploeger en Oscar Meuris, eveneens werpers, voor HCAW: ,,Het laatste jaar bij UVV bleven de resultaten uit en dreigde het team uit elkaar te vallen. Toen HCAW zich meldde en ik hoorde dat er al een aantal goede spelers naar Bussum kwamen, wilde ik graag de overstap maken.”

De overstap pakte goed uit voor de rechtshander die het seizoen begon als reliever, maar al snel startend werper werd. ,,De ambitie om starter te worden heb ik altijd gehad. In de winter heb ik volle bak getraind en heb ik ook veel opgestoken van Jim Ploeger en pitcherscoach Robert Keetelaar. Toen ik de kans kreeg om starter te worden, heb ik die gegrepen en dat is heel goed gegaan, daar ben ik erg blij mee.” Ook met de prestaties van het team is Delamarre blij, al zou er volgens hem nog wel wat ervaring aan de ploeg toegevoegd moeten worden zodat er volgend jaar een team staat dat eindelijk écht mee kan doen voor de play-offs. Een team waar Delamarre graag deel van uit wil maken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal