Commando marechaussee komt in Soesterberg

Arrestaties wegens drugssmokkel in vissen

Arrestaties wegens drugssmokkel in vissen© ANP

Internetredactie
soesterberg

Het centrale commandocentrum van de Koninklijke Marechaussee komt in Soesterberg.

Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten. De centralisatie kost 81 miljoen euro.

De marechaussee werkt momenteel nog vanuit vijf districten. Maar om efficiënter en effectiever op te treden komt het Landelijk Tactisch Commando (LTC) op Camp New Amsterdam in Soesterberg. Over vijf jaar moet de operatie zijn afgerond.

De staven van de districten gaan op in het LTC. Dat heeft tot gevolg dat de districtslocaties op kamp Nieuw Millingen, in Zwolle en in Den Bosch worden afgestoten. Ook verdwijnen vier brigadelocaties, namelijk Baarn, Fort De Bilt en twee in Nieuw Millingen. Zij gaan ook naar Soesterberg.

Om het plan te realiseren steekt Defensie de komende vijf jaar 51 miljoen euro in nieuwe ict en 30 miljoen in infrastructuur zoals nieuwbouw. Door de komst van het LTC verdwijnen 120 functies wat jaarlijks een besparing van 5,7 miljoen moet opleveren. De verwachting is dat overtollige medewerkers elders bij de marechaussee ondergebracht kunnen worden.

De marechaussee bewaakt de grenzen, beveiligt personen en gebouwen en is de politie van het leger. Ook neemt de organisatie deel aan buitenlandse missies.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.