'Unieke' krachtenbundeling supermarkten Hilversum

Foto ANP

Redacteur Hilversum
hilversum

Alle Hilversumse supermarkten zijn vanaf komende zondag elke zondag open van 13 tot 18 uur. Dat is het resultaat van een voor Nederland unieke samenwerking tussen de verschillende supermarktketens, zegt woordvoerder Carl van Dam (Jumbo Hilversum).

,,Tot nog toe waren slechts enkele winkels van 16.00 tot 20.00 uur geopend. Dat was voor klanten nog verwarrend. Met de nieuwe regeling creëren we een duidelijker situatie. Klanten weten nu: alle supermarkten in Hilversum zijn tegelijkertijd open op zondag. Het is uniek in Nederland dat de supermarkten op deze manier samenwerken in het belang van de klant”, zegt Carl van Dam namens de gezamenlijke supermarkten uit.

,,Naast de wensen van onze klanten en het verschaffen van duidelijkheid zijn de veiligheid in de winkels en overlast voor de buren van de winkels de andere factoren die in onze besluitvorming hebben meegewogen”, vult Raymond Florijn van C1000 Stephensonlaan aan. ,,We hebben goed nagedacht en gaan er vanuit dat we nu de beste oplossing hebben voor alle betrokkenen.”

Om het besluit aan de gemeenschap duidelijk te maken en de gezamenlijkheid ervan te benadrukken, komen de Hilversumse supermarkten met een gezamenlijke advertentie over de nieuwe openingstijden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.