Makkie voor Spakenburg tegen Jong Twente

Danny van den Meiracker scoort meteen tegen Jong Twente.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Peter Pos
Bunschoten

Spakenburg boekte zaterdag een zeer eenvoudige overwinning op Jong FC Twente. Het werd 5-0 en die uitslag was zeker niet geflatteerd. De tieners van Jong FC Twente hadden nauwelijks wat in te brengen tegen de twintigers van Spakenburg. Grote man werd Danny van den Meiracker. De spits nam drie treffers voor zijn rekening.

De hoofdrol voor Van den Meiracker was niet alleen fijn voor de spits zelf, ook voor Hans van de Haar. De trainer van Spakenburg besloot om de 27-jarige aanvaller uit Baarn, die vorig seizoen nog regelmatig voor de nodige irritaties had gezorgd, de aanvoerdersband te geven. Een psychologische zet die een positieve invloed heeft op de houding van Van den Meiracker. „Na vorig seizoen heb ik een slotanalyse gemaakt van elke speler en bij Danny kwam ik op twee dingen uit die hij absoluut moest verbeteren. Ten eerste moest hij afvallen en fitter worden, daarnaast wilde ik dat hij positiever ging coachen. Danny is echt een topper en een absolute winnaar. Dat vertaalde hij naar negatief coachen en dat moet er bij hem uit. Hij zit nu op 40, 50 procent van hoe ik het wil hebben. Mede om die reden heb ik hem de band gegeven. Dat Danny er vandaag drie maakt, daar ben ik heel blij mee.”

Bij Spakenburg besefte iedereen dat er niet al te veel waarde gehecht moet worden aan deze overwinning. Als de tweededivisionist echt had gewild, dan had het makkelijk de dubbele cijfers kunnen halen. Zo groot was het verschil in kwaliteit. „Ik vond dit een heel zwakke tegenstander en daar hebben wij van geprofiteerd”, oordeelde Van den Meiracker. „Zij kunnen dan wel zes keer per week trainen en een aantal van hen zal ooit de eredivisie halen. Nu zijn het jongetjes van achttien, negentien jaar oud die in opkomst zijn. Ze zitten nog lang niet op het niveau waarop wij zitten.”

Dat laatste was zaterdagmiddag snel te zien. Op een matig gevulde Westmaat was het duel binnen twintig minuten eigenlijk al gespeeld. Van den Meiracker had de thuisploeg toen al op een 2-0-voorsprong gezet. De ’blauwen’ deden het daarna wat rustiger aan en daar was Van de Haar niet blij mee. „Het was een keuze van de spelers om gas terug te nemen, ik wil juist dat we negentig minuten vol blijven gaan en de tegenstander blijven afjagen.”

De spelers hoeven niet bang te zijn dat ze vanavond een reprimande krijgen van hun trainer. „We moeten het positief houden”, vindt de oud-prof. „Als je met goed voetbal vijf keer scoort en de nul houdt dan heb je een fantastische prestatie geleverd.”

Zo staat Spakenburg na vier duels op zeven punten. Een luxe voor Van de Haar. „Bij Lienden pakten we vaak niet zoveel punten aan het begin van het seizoen en het kan alleen nog maar beter.” Met dat laatste is Van den Meiracker het roerend met zijn trainer eens. „We hebben in het begin een paar keer matig gespeeld en nu win je makkelijk van een zwakke tegenstander. Je kan dus nog niet zeggen waar we staan. Wel zie je dat we als ploeg veel meer plezier uitstralen dan vorig seizoen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal