Failliete zwemschool

Annemarie de Jong

Het is een ijzig momentje onder de warme Franse zon. Op een ligbedje aan de rand van het zwembad lees ik op mijn smartphone het bericht dat het Duikertje failliet is verklaard.

Help, dat is de zwemschool op het terrein van gehandicapteninstelling Amerpoort in Baarn waar onze zoon al ruim een jaar les krijgt. Eind mei zijn A-diploma gehaald en meteen door voor B. Lekker dan, we hebben net de complete cursus in één klap afbetaald. Weg geld. Brancheorganisatie Envoz stopt per direct met de levering van diploma’s. De zwemschool met wel zes vestigingen en honderden leerlingen voldeed zelfs niet aan de ’kwaliteitsnormen op gebied van waterveiligheid en zwemtechniek’.

Ik schrik. Over mijn zonnebril heen kijk ik naar mijn kind. Hij krabbelt als een jong hondje met snuitje net boven het water naar de kant. Kan hij wel zo goed zwemmen...? Uh, het is geen Michael Phelps in de dop. De failliete eigenaresse laat in een emotionele mail weten dat ze slachtoffer is geworden van een lastercampagne van een ontevreden klant op Facebook.

Tja. Feit is dat we als een speer op zoek moeten naar een nieuwe zwemschool. Het Snorkeltje in Baarn, dát lijkt ons wel wat. Hopen dat die wel het hoofd boven water houdt. De Spelen van 2032, moet lukken toch?

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.