Feestelijke opening Vluchtelingenwinkel Bussum

Alexander Poort
Bussum

De winkel draait al een paar maanden, maar van een feestelijke opening was het nog niet gekomen. Dit gebeurt daarom zaterdag. Johanna Florez opent dan de winkel van Stichting Vluchtelingen Gooi.

Florez kwam zelf acht jaar geleden als vluchteling van Colombia naar Nederland. Al zo’n vijf jaar is zij betrokken bij het werk van Stichting Vluchtelingen Gooi. In Bussum is aan de Clinge 2, bij de rotonde van de Huizerweg, een winkel ingericht met vooral tweedehands kleding. Deze spullen verkoopt Florez en met de opbrengst ondersteunt zij jonge vluchtelingen in het vinden van een geschikte opleiding. Zij steekt bijvoorbeeld geld in taalcursussen voor de vluchtelingen. Maar ook probeert zij, als de financien het toelaten, een bijdrage te doen aan het schoolgeld.

De feestelijke opening zaterdag begint om 13.00 uur met een dj. Een half uur later is er de mogelijkheid tot een jamsessie met een Colombiaanse muzikant. Rond 14.00 uur begint er een modeshow met kleding uit de winkel, waarna de middag muzikaal wordt afgesloten met een mix van Nederlandse, populaire en Colombiaanse muziek. Iedereen is welkom.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.