Kookboek Oldenhof wint publieksprijs

Bas Robben en Lisette Drent.© foto pr

Susanne van Velzen
Hilversum

Uitgeverij Good Cook van kookwinkel Oldenhof in Hilversum is in de prijzen gevallen.

Met het boek ’Zuur’ van Bas Robben sleepte de uitgever de publieksprijs in de wacht bij de verkiezing Kookboek van het Jaar 2016 van Nederland en Vlaanderen. ,,Een prijs waar we waanzinnig trots op zijn”, jubelt Stella Hoogendoorn van Good Cook. Bas Robben en uitgever Lisette Drent namen de prijs, een gouden garde, in ontvangst in boekhandel Grand Theatre in Breda.

In ’Zuur’ laat culinair schrijver en kok zien dat zuur vaak mist in een gerecht zonder dat je het zelf doorhebt. Zo knap volgens hem groentesoep enorm op met een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten en roomijs smaken net een beetje beter met een vleugje zuur. Het winnende boek verscheen vorige maand bij de Hilversumse uitgeverij die gespecialiseerd is in kookboeken. Het volgende boek dat uitkomt is een moestuinboek van Carola de Kanter, bekend van Koffietijd.

De prijswinnende auteur van ’Zuur’ is zondag aanwezig bij Oldenhof aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum. Tussen 14.00 en 16.00 uur maakt hij onder meer zure cocktails en signeert hij zijn boek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.