’Politie wilde zaak Perronnetje klein houden’

Emanuels toont het shirt dat sneuvelde tijdens de schermutseling de hangjongeren.© archieffoto hmc

Henk Runhaar
Hilversum

De politie in Hilversum heeft in eerste instantie geprobeerd hetgeen Perronnetje-bazin Gilly Emanuels werd aangedaan klein te praten. Dat stelt haar advocaat Richard Korver.

„Bij goed politiewerk ga je voor het ergste, zodat er in elk geval een veroordeling voor iets minder zwaars in zit. Nu is er door de aspirant-agent die Emanuels’ aangifte opnam op aangedrongen er eenvoudige mishandeling van te maken.” Dat de onderneemster pas veel later dan haar belagers aangifte kon doen, steekt. Korver: „Dat zit de politie in Hilversum zelf ook niet lekker, verneem ik.”

Een woordvoerster van de politie legt uit dat er wel degelijk logica zit in de manier waarop de vechtpartij is afgehandeld. „Een van de jongens was zichtbaar gewond. Het is logisch dat die partij snel aangifte kan doen. Eerlijk gezegd was mevrouw op dat moment nog heel erg boos. Het was voor de agenten niet mogelijk met haar te praten over wat er was gebeurd.”

Advocaat Richard Korver betreurt het dat de politie in Hilversum pas serieus in actie kwam toen de zaak nieuws werd. „Een slechte zaak.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.