Klaar met die kale, lege bloembakken

Almere: zo kan het ook.

Hilversum: kale bloembak.

1 / 2
Annemarie de Jong
Hilversum

Eigenlijk zijn ze best wel oubollig, bedacht inwoner Wiljon Elbert lopend door Hilversum. „Het is hoog tijd voor nieuwe, vrolijke bloembakken.”

„Jarenlang zien we in het centrum van Hilversum de bekende geraniums in piramidebloembakken. Het ziet er gewoon niet uit. De meeste Hilversummers vinden die bakken enorm oubollig en niet van deze tijd. Weg met die geraniums”, zegt Elbert.

„Mijn droom is overal gevarieerde vierjaargetijdenbloembakken in Hilversum. Bakken die vier keer per jaar van nieuwe bloemen worden voorzien. In het voorjaar bollen als tulpen of hyacinten. Daarna zomergoed als Spaanse margrieten. In de herfst bolasters of chrysanten en in de winter natuurlijk winterharde violen. Als het maar kleur en fleur heeft.”

Hij vervolgt: „En zet die bloembakken overal neer: voor en achter het station, de Kerkbrink, de Kei, in de Kerkstraat, op het Gooilandplein, het Markplein en op de kop van de Groest.”

Ook het Wilhelminaplein mag van Elbert niet vergeten worden. „Daar staan van die kale bakken, géén gezicht.” Zijn wens ligt inmiddels bij de gemeente. „Ik hoop dat ze er wat mee doen. Ben benieuwd.”

Zijn grote voorbeeld is de aanpak van Almere. „Daar kunnen ze het, hoor! Echt, ziet er fantastisch uit. Overal grote authentieke terracotta potten - maar dan van kunststof - vol bloemen.”

Meer bloemen in het straatbeeld verbetert volgens de Hilversummer ’de sfeer’. „Mensen gaan niet voor niets graag naar de Keukenhof. We houden nou eenmaal van bloemen.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.