Vluchtende benzinedief veroorzaakt ongeval

Vluchtende benzinedief veroorzaakt ongeval / Foto: Michel van Bergen

Leonie de Vries

De vlucht van een automobilist die had getankt zonder te betalen, is maandagmiddag op de A12 geëindigd in een verkeersongeluk met twee gewonden en veel materiële schade.

Dat maakte de Landelijke eenheid van de politie bekend.

Een man en een vrouw hadden bij een benzinestation op de A1 bij Muiden getankt en waren daarna zonder betalen verder gereden. Via het kenteken wist de politie de benzinedief te achterhalen.

Op de A4 bij Leidschendam kreeg de BMW waarin de verdachten zaten, een stopteken. De auto stopte. De automobilist gaf echter gas op het moment dat een van de politiemensen uit de wagen stapte. De politieman moest opzij springen om niet geraakt te worden.

Meteen werd de achtervolging ingezet. De politiewagen bleef ongeveer 100 à 200 meter achter de benzinedief aan rijden, liet een politiewoordvoerder weten.

Vermoedelijk door roekeloos rijgedrag kwam de BMW op de A12 ter hoogte van Nootdorp in botsing met een andere auto. Die sloeg over de kop. De enige inzittende raakte gewond en moest naar een ziekenhuis, evenals de vrouw in de BMW. De bestuurder van de vluchtende auto had lichte verwondingen en kon ter plaatse worden behandeld. Hij is aangehouden.

De A12 is in de richting van Den Haag ter hoogte van Nootdorp afgesloten. Volgens de ANWB blijft de weg voorlopig dicht. Daardoor zijn lange files ontstaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.