Honkballers HCAW pakken punt van koploper Neptunus

Robert Berkeley
Bussum

Mr.Cocker HCAW heeft voor een verrassing gezorgd door een punt over te houden aan het eerste duel met landskampioen en koploper Neptunus (1-1). In de negende inning kwam Kevin Nieveld op de honken nadat Berry van Driel de bal tegen hem aan gooide. Hij werd naar het derde honk geloodst, waarop Jasper Keijzer hem binnen sloeg.

De slagploeg van HCAW kreeg aardig wat kansen, met zes honkslagen, twee keer een vrije loop en Jasper Keijzer die twee keer geraakt werd. Met lopers op de honken gaf Diegomar Markwell iedere keer extra gas, waardoor de international zich toch door zeven innings werkte.

Sander Helmendach deed namens HCAW wederom uitstekend werk op de heuvel. Zoals eigenlijk het gehele seizoen liep hij solide door de eerste vier à vijf innings. Nu had hij na vijf innings pas twee keer een vrije loop opgegeven en drie honkslagen geïncasseerd.

In de zesde inning kwamen er in één keer drie tikken overheen voor 0-1. De bull-pen van de Bussumers nam het ditmaal uitmuntend over, want Tony Kreisel en Tom de Blok zagen alleen door één vrije loop een slagman richting het eerste honk wandelen. In de negende inning kreeg HCAW opnieuw een kans en het team sloeg nu wel toe.

Meer nieuws uit Sport Regionaal