De Krijgsman klaar voor bezoekers

Tamar de Vries
Muiden

Het heeft iets langer geduurd dan verwacht, maar nu is het dan toch zover: de poort van De Krijgsman op het voormalige kruitfabriekterrein is open. Ontwikkelorganisatie De Krijgsman is begonnen met de gebiedspromotie, de website (www.buitenwoneninmuiden.nl) is online en begin juni zijn er open dagen voor belangstellenden die interesse hebben in een woning op het KNSF-terrein, inwoners van Muiden/Muiderberg en relaties van De Krijgsman.

In het oude koetshuis en de opzichterswoning op het terrein is het Informatiehuis gevestigd, waar informatrices van KNSF Vastgoed en Dura Vermeer bezoekers uitleg geven over het project Buiten Wonen in Muiden.

Een enorme plankaart op de muur maakt duidelijk wat waar te vinden. ,,Een kleinere versie van de plankaart hebben de inwoners van Muiden en Muiderberg huis aan huis in de bus gehad’’, vertelt ontwikkelaar Marcus Wieringa van De Krijgsman. ,,Tijdens de open dag kunnen mensen over een deel van het terrein wandelen. Nog niet het hele gebied is explosiefvrij, dus we nemen de bezoekers mee naar één van de kruitloodsen aan de westkant van het terrein. In deze karakteristieke loods waar vroeger het kruit werd opgeslagen, krijgen de bezoekers via panelen die daar worden aangebracht uitleg over onze ’groenblauwe’ visie op het terrein.

Er zijn vijf deelplannen gemaakt. Fasegewijs werken we met ontwerpers die plannen uit.’’ Als de besluitvorming over De Krijgsman achter de rug is en het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden, wil de ontwikkelorganisatie beginnen met bouwen op de weilanden tussen de Westbatterij, de volkstuinen en de wijk Noord-West.

De eerste open dag, op 5 juni is bedoeld voor relaties van de ontwikkelorganisatie, die bestaat uit bouwer Dura Vermeer en KNSF Vastgoed. Op zondagmorgen 7 juni van 10.00 tot 12.00 uur zijn Muider(berger)s welkom en mensen die belangstelling hebben voor een woning. Buiten de open dagen is het Informatiehuis op gezette tijden open voor bezoekers. Op de website staan de openingstijden vermeld. Op de website is ook een aanmeldingsformulier voor de open dag te vinden.

Zie www.buitenwoneninmuiden.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.