Overvallers Yasmin Hilversum uit op geld lamsvlees

Foto ANP

Foto ANP© Foto ANP

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Volgens de politie waren de drie overvallers van de islamitische supermark Yasmin op de hoek Jan van der Heijdenstraat/Kievitstraat in Hilversum uit op geld dat klanten vooraf betaalden voor lamsvlees.

Dat verkocht Yasmin veel voorafgaand aan het islamitische offerfeest vorig jaar oktober. Zaterdagavond 6 oktober wachtten de daders de 29-jarige eigenaar van Yasmin urenlang op. Ze zaten in een snelle, donkerkleurige Golf, die op de ventweg langs de Jan van der Heijdenstraat stond geparkeerd.

De winkeleigenaar, die naast Yasmin woont, ging die avond bij vrienden eten en niet direct naar huis na sluitingstijd. Hij kwam pas rond half elf terug en werd te grazen genomen toen hij van zijn busje naar huis liep. De overvallers werden gestoord door een voorbijrijdende automobilist, die zag dat er wat aan de hand was en stopte. Ze gingen er in de Golf vandoor. De oplettende automobilist probeerde de achtervolging in te zetten, maar werd gehinderd door een zilvergrijze wagen die ineens de Jan van der Heijdenstraat op kwam. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze wagen. Hij kan een belangrijke getuige zijn.

Volgens de politie zijn de daders van Marokkaanse afkomst. De politie gaat er vanuit dat ze niet uit Hilversum komen, maar Yasmin wel kenden als adres waar lamsvlees werd verkocht. De Yasmin-baas liet klanten vooraf betalen en bestelde vervolgens het relatief kostbare vlees.

De Hilversummer is sinds de overval doodsbenauwd elke keer als er een onbekende in zijn winkel komt. Hij overweegt de zaak te sluiten en te vertrekken. De overvallers schopten en sloegen tegen zijn hoofd, hij liep daardoor een hersenschudding op.

De politie kwam dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht met de nieuwe informatie over de overval en hoopt op tips. In het programma werd een compositietekening getoond van een van de daders, hij had een nogal opvallend kapsel en was klein van stuk. De tekening leverde al direct veel telefoontjes op.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.