Scouts uit alle windstreken bijeen in Soest

De buitenlandse scouts knappen direct ook wat karweitjes op bij molen De Windhond in Soest.© Studio Kastermans/Ben den Ouden

Soest

Voor Nederlanders is zo’n korenmolen niet echt een bijzonderheid, er zijn er nog heel wat in ons land. Maar de buitenlandse scouts die zijn neergestreken in Soest kijken hun ogen uit.

Ze nemen deel aan het in Nederland georganiseerde Roverway 2018, een internationale ontmoeting van scouts uit tientallen landen. In groepen van vijftig zijn ze over ons land verspreid om daar samen de dingen te doen die scouts doen en elkaar beter te leren kennen. Twee van die groepen zijn deze week in Soest. De ene groep maakt onder meer muziek, de andere verkent de Utrechtse Heuvelrug. En korenmolen de Windhond. Bijzonder voor veel van de jongeren tussen de 16 en 22 jaar. Ze krijgen een rondleiding, en het zouden geen scouts zijn, als ze niet ook meteen wat karweitjes uitvoerden. Donderdag volgt een spectaculair en stoer onderdeel van het programma: abseilen van de Oude Kerk in Soest. In totaal doen 4.500 scouts mee aan Roverway 2018. Het duurt tien dagen, waarvan de laatste dagen alle scouts samenkomen op het centrale kampterrein op het Scouting Landgoed in Zeewolde voor het laatste deel van dit evenement.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.