Strop voor hockeyclub in Muiderberg

Tamar de Vries
Muiderberg

De Muiderbergse club zit al jaren te springen om een tweede hockeyveld. De Raad van State zette gisteren op aandringen van een omwonende, Groen Muiderberg en Hart voor Muiderberg voorlopig een streep door het bestemmingsplan.

Ook de vergunning die de gemeente Muiden aan de club heeft verleend, kan er niet mee door volgens de Raad van State.

Het is nog onduidelijk of het kunstgrasveld mag worden aangelegd volgens de Provinciale Ruimtelijke Verordening Structuurvisie, zegt de Raad van State. Dat moet worden uitgezocht in een bodemprocedure.

De hoogste bestuursrechter geeft echter het voordeel van de twijfel aan de tegenstanders die zich zorgen maken over aantasting van het Kocherbos en het nationale landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het hockeyveld is gepland in een weiland dat tegen het beschermde Kocherbos ligt. Het nu geschorste bestemmingsplan regelt ook de aanleg van een parkeerplaats.

De Raad van State geeft aan geen medelijden te hebben met de hockeyclub die flink omhoog komt te zitten. De vereniging heeft vooruitlopend op de vergunning meer leden aangenomen dan de club aan kan. De hockeybond accepteert het niet langer dat MHCM met meer dan vierhonderd leden maar één veld ter beschikking heeft.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.