Onderzoek naar berovingen in park Hilversum

Frank Van Der Molen
Hilversum

In een week tijd zijn er twee berovingen geweest in het park Laapersveld in Hilversum. De politie wil graag getuigen van de voorvallen spreken.

Een 20-jarige man uit Egmond werd dinsdagmiddag 15 maart in het park van Laapersveld beroofd van een luidspreker. Maandag 21 maart werd een 17-jarige jongen ook in het park van zijn telefoon beroofd. De politie over de berovingen:

'Dinsdag 15 maart zat het slachtoffer uit Egmond rond 13.00 uur met twee vrienden op een bankje toen drie jongens kwamen aanfietsen.  Ze vroegen om een sigaret, waarna één van de jongens plotseling iets uit zijn tas haalde en met dit voorwerp een beweging maakte naar de Egmonder. De man schrok daarvan omdat hij dacht dat het mogelijk een stroomstootwapen was, waarna zijn belager een luidspreker kon pakken. De jongens fietsten weg richting het station.

Een 17-jarige jongen uit Muiden zat maandag 21 maart rond 13.00 uur op een bankje met een vriend. Er kwamen twee jongens achter hun staan en die vroegen om een sigaret.  Kort daarna pakte een van de jongens een stroomstootwapen en dreigde deze  te gebruiken. De jongen uit Muiden gaf vervolgens zijn telefoon en de twee daders gingen er vandoor.'

Bij het incident van 15 maart waren de daders drie jongens van circa 17 à 18 jaar, twee met een blanke huidskleur en één met een licht getinte huidskleur. De jongen die dreigde met het voorwerp heeft een blanke huidskleur, is circa 1.80 meter lang. Hij droeg een korte groene jas met een gele streep en een zwart petje. De licht getinte man droeg en blauwe korte jas en een lichte spijkerbroek. Hij heeft kort donker haar en is eveneens circa 1.80 meter lang. Van de derde jongen is geen nader signalement bekend.

Bij het incident van 21 maart waren de daders twee jongens van rond 17 à 18 jaar. Een blanke jongen van ongeveer 1.80 meter lang met blond haar, hij droeg een zware pet, een zwarte jas tot aan de heup en een zwarte broek met daaronder gympen. De andere jongen is ongeveer 16 a 17 jaar oud, rond 1.70 meter lang en heeft een licht getinte huidskleur. Hij droeg een zwarte jas tot aan de heup met een capuchon, een zwarte broek en zwarte gympen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.