Verdachte steekpartij Buisweg Hilversum gearresteerd

De verdachte wordt afgevoerd.© Studio Kastermans

De verdachte wordt afgevoerd.© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus

1 / 2
Valentijn Bartels
Hilversum

Een man die dinsdagmorgen vermoedelijk een vrouw aan de Buisweg in Hilversum neerstak is door de politie gearresteerd.

De man - volgens getuigen rond de 30 jaar - werd in de Bonnikestraat in de boeien geslagen. Hij zat daar - op een steenworp afstand van het plaats delict - verscholen. Getuigen melden dat hij tijdens de arrestatie riep dat hij de vrouw ’met liefde zou hebben neergestoken’ en dat ze ’de volgende keer dood zou zijn’.

Lees ook: Vrouw zwaargewond na steekpartij Hilversum

Steekwapen

Agenten zoeken het gebied nog af op zoek naar een steekwapen. Omwonenden zeggen dat het een kwestie van tijd was voor het verkeerd zou gaan tussen de twee. De verdachte zou ’de moeder van een jonge zoon vaak hebben bedreigd’. Bewoners van de flat waar de vrouw op de derde verdieping woont zeggen dat de verdachte desondanks met regelmaat over de vloer kwam. ,,Het had overal verkeerd kunnen gaan, niet alleen hier.’’

Foute boel

De buurvrouw die aangifte deed schrok vanmorgen van een harde schreeuw. ,,Ik heb direct de politie gebeld, ben niet eens gaan kijken. Ik wist dat het foute boel was.’’ De neergestoken vrouw is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Buurtbewoners zeggen dat het slachtoffer hevig bloedend voor de deur van de flat zat, voor ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.