Geen medailles voor GAC bij NK atletiek

Cas Lutz werd zevende op de 3000 meter steeple.© Foto Orange Pictures/Huub Keulers

Bert-Jan van Oel

Bij het NK baan was de eerste dag voor de Hilversumse atletiekvereniging GAC ook meteen de meest geslaagde. Donderdag werd Roman Monte vierde bij het polstokspringen op het drukbezochte Vredenburg met een persoonlijk record van 5.10 meter. Alle GAC’ers die daarna in actie kwamen eindigden lager.

Van alle deelnemende atleten uit de regio behaalde alleen de ’import-Soestse’ Lisanne Schol een medaille. Het werd brons bij het speerwerpen met een worp van 48,77 meter.

Cas Lutz (GAC) wilde na zijn derde plaats van vorig jaar niet lager inzetten, maar eindigde ditmaal als zevende op de 3000 meter steeple. „Je gaat na een bronzen medaille niet zeggen dat je bij de eerste vijf wilt eindigen, ik heb gewoon uitgesproken dat ik wéér een derde plaats wilde. Maar de bezetting was ditmaal een stuk sterker. Eigenlijk is die zevende plaats zo slecht nog niet. Ik heb bijna de hele wedstrijd alleen, tussen groepjes in, gelopen en toch mijn tweede tijd ooit behaald.”

Lutz finishte in 9.21,81 en liep een dag later ook nog de 5000 meter. „Het was voor de eerste keer dat ik twee afstanden liep op het NK. Ik moet zeggen dat ik het toch best zwaar vond. Vanaf meter één voelde ik op de 5000 meter dat die steeple nog in m’n benen zat. Dan kun je alleen nog maar proberen het beste ervan te maken. Ik werd tiende, terwijl ik volgens de lijst achtste had moeten worden.” De Hilversummer liep 15.00,16. Zijn clubgenoot Eduard Grob werd zestiende in 15.12,72.

Voor Erik Erik Kallenberg werd de tien kilometer een succes. Hij eindigde weliswaar niet bij de toppers (tiende), maar wist wel een persooonlijk record te lopen van 32.19,51. Kallenburg had gehoopt op een 31’er, maar zover was het dit weekend nog niet. Er waren meer GAC’ers die hun wens niet wisten te realiseren. Lianne Bruins had een plaats in de finale bij het discuswerpen op het oog en moest dus in de kwalificatie bij de beste acht zien te komen. Het werd, na twee mislukte pogingen, een worp van 39,99 meter, bijna zeven meter slechter dan haar pr. Met een tiende plek kon ze vroeger naar huis dan gewild.

De rest van de GAC’ers eindigde ver van de top tien af, al was de dertiende plaats van Pieter Mijnhout op de 400 meter horden nog niet zo gek. Het ging ten koste van zijn 800 meter, die op de Arena Games nog zo goed was, maar nu met 1.55,94 slechts een zeventiende positie opleverde. De 43-jarige Mirjam Koersen deed het op de 5000 meter helemaal niet slecht met 17.48,43, goed voor een veertiende plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal