Pad Bovenmeent wordt niet verlegd

De Loodijk is al druk, zeker als een deel van de A1 is afgesloten.© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden

Tamar de Vries
Hilversum

Het plan om het fiets- en wandelpad in de Hilversumse Bovenmeent te verleggen naar de kant van de ’s-Gravelandsevaart (Loodijk) is uit de wereld.

Dat laat Mariëtte Zivkovic Laurenta van Regio Gooi en Vechtstreek (RGV) weten over het eindrapport Haalbaarheidsonderzoek Hilversumse Bovenmeent. ,,Het onderzoek is uitgevoerd om na te gaan of er door de bundeling van de recreatieve paden een robuuster natuurgebied met minder verstoring kan worden gecreëerd én om te voorkomen dat er onnodige investeringen worden gedaan”, meldt Zivkovic. ,,Op basis van de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek is besloten niet tot realisatie van de verlegging van het fiets- en wandelpad in de Hilversumse Bovenmeent over te gaan. De investeringen voor de bundeling van de (recreatieve) paden wegen niet op tegen de te verwachten natuureffecten. Deze zijn marginaal en met betrekking tot de verlegging van het wandelpad zelfs negatief.”

Het plan deed behoorlijk wat stof opwaaien. RGV gaf vorige zomer bureau Tauw opdracht de effecten van verlegging te onderzoeken. Het fiets(en wandel)pad loopt door de Bovenmeent en wordt gebruikt door vogelaars die naar de vogelkijkhut gaan. Het idee was het pad te verleggen naar de zuidkant van het Naardermeer, langs de ’s-Gravelandsevaart. Bundeling van verkeersstromen bij de Loodijk werd gezien als compensatie voor het initiatief uit de waterrecreatiehoek om sloepen door de vaart te laten varen. ,,Hiermee is het nut van een haalbaarheidsonderzoek weer eens bevestigd en het project in de Hilversumse Bovenmeent afgesloten”, besluit Zivkovic Laurenta.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.