TXT: Ik ben geen hetero, wat nu?

De jongerenpagina TXT staat vrijdag in het teken van 'holebi'. Sinds tijden heb je een roze bril op en kriebels in je buik. Wat heerlijk, je bent verliefd. Maar, dat is misschien even schrikken, niet op het geslacht waar de meeste mensen van verwachten dat je er verliefd op wordt. Heftig, opeens ben je een beetje 'anders' dan de rest.

Iedereen twijfelt natuurlijk wel eens. Hoe zou het bijvoorbeeld zijn om als meisje een keer te zoenen met een meisje? Dat wil natuurlijk niet meteen zeggen dat je ook lesbisch bent. Of vind je beiden leuk? Het kan allemaal. Als je twijfelt, is er dus nog heel wat om uit te zoeken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door op te schrijven wat je voelt. Naar wie kijk je op straat? Wat geeft het voor gevoel als je oogcontact hebt met iemand van het eigen geslacht? En ook niet onbelangrijk, van welk geslacht raak je opgewonden?

Maar als je er dan eenmaal achter bent, dan moet je het toch een keer kwijt, de coming out.

,,Ik hoef het toch ook niet iedereen te vertellen dat ik hetero zou zijn? Waarom moet ik nu dan nu wel vertellen dat ik verliefd ben op hetzelfde geslacht?", is een vaak gehoorde reactie. Het is ook een grote stap, en je seksleven is natuurlijk privé. Het lucht alleen wel heel erg op om na die lange zoektocht je ei kwijt te kunnen bij de mensen waar je van houdt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.