LHBTI, spreekkamers, statiegeld en Art. 1

LHBTI, spreekkamers, statiegeld en Art. 1
De Statiegeldalliantie.
Huizen

Doordat de raadsvergadering donderdagavond vanwege het late uur geschorst moest worden, komen onder meer vier moties pas maandagavond aan de orde.

De voorstellen gaan over uiteenlopende onderwerpen. Zo pleit de PvdA voor een meer klantvriendelijke (’sociaal-psychologische’) inrichting van de spreekkamers in het gemeentehuis. Dit om bezoekende burgers meer op hun gemak te stellen.

De sociaaldemocraten komen - ondersteund door GroenLinks, VVD en Leefbaar Huizen - verder met het voorstel voor ’consistent en samenhangend’ gemeentelijk beleid ten aanzien van ’lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen’. In Huizen wonen - statistisch gezien - 2500 LHBTI’ers.

GroenLinks dient twee moties in. In de eerste roept de partij (samen met D66, PvdA, CU en LH) op tot steun aan de Statiegeldalliantie, waarbij onder meer Hilversum en Gooise Meren zich hebben aangesloten.

Verder pleit GroenLinks (gesteund door PvdA en CU) voor het ’prominent en letterlijk in beeld brengen’ van artikel 1 van de Grondwet (gelijkheidsbeginsel en verbod van discriminatie) in het gemeentehuis.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland