Veel ijsblokjes bij duur water

foto studio kastermans

Edward de Vries Lentsch
Bunschoten

Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Deze zomer komen een paar oude bekenden voorbij, maar ook nieuwe stekken. Vandaag: De Kooi in Bunschoten.

Eten, feesten & loungen. Zo prijst De Kooi zich aan. Via een publieksverkiezing uitgeroepen tot ’Het gezelligste terras van Bunschoten’. Zo’n terras mag in deze serie niet ontbreken.De Kooi ligt, vanuit Bunschoten gezien, op de weg naar Nijkerk. Eerst kom je door een bedrijventerrein en dan langs een nieuwbouwwijk. Ongeveer daar waar de weilanden beginnen, ligt De Kooi. Mooi strategisch, iets van de vrij drukke weg af. Geliefd bij toerende motorrijders, fietsers en, gelet op het dialect, ook bij gasten uit Spakenburg en Nijkerk. De Kooi is een jaar geleden geopend, dus het grote, met glas omgeven, terras ziet er nieuw uit. Veel hout, lavendel in de originele plantenbakken en prima zittende plastic stoelen. Ook een loungehoek met banken. Goed gedaan. Net als een afschermde speelweide naast het terras, met trampoline. Daar kunnen de kids hun energie veilig kwijt.We kijken uit op het nieuwe sluisje dat volgend jaar voor de verbinding naar de randmeren moet zorgen. Altijd leuk, een blik op het water, al is het wat kunstmatig omdat het water nog niet doorloopt.Uit de luidsprekers klinkt Latijns-Amerikaanse muziek. We worden begroet door een wat oudere medewerkster. Een complimentje over de spijkerstof schortjes van de bediening valt goed. We beginnen met een Coca-Cola light (2,25 euro) en een dubbele espresso (3,50). Ook maar een fles Spa rood, omdat het bloedheet is. Prijzen voor fris zien we niet op de kaart staan. Dat wreekt zich, want bij vertrek blijkt later dat voor dit horecavariant 8,00 euro is gerekend! Daar krijg je dan wel een berg ijsblokjes bij, maar het blijft een belachelijk bedrag. Als voorgerechtje kiezen we ’soep van de zee’ (7,00 euro). Het zou wat smaak en aanblik betreft ook een champignonsoep of aspergesoep kunnen zijn. Maar kieper er wat verse, dat wel, garnaaltjes en kabeljauw in, en je hebt ’soep van de zee’. Apart. Had wat mij betreft twee euro goedkoper gekund.De ’hoofdgerechten’ zijn een vissalade (12,00 euro) en een clubsandwich (9,50 euro). De vissalade doet zijn naam eer aan, vol bord met meer vis (gerookte zalm, garnalen, paling en gamba’s) dan salade. Op zich een pluspunt, ware het niet dat er geen moeite is gedaan om van de sporadische dressing iets te maken. Dat is jammer. Net als de niet weggesneden, donkere stukjes in de zalm en de bruine randjes van de sla. Verbeterpuntjes voor de keuken.De clubsandwich is door het gevraagde bruine brood nogal een homp. Als ik mijn tanden in het spek zet, lijkt het alsof ik op hard plastic kauw. De kaas is zweterig en hard aan de rand.Een opmerking hierover bij het weghalen van de borden levert ter compensatie een kopje koffie van het huis op. Dat is netjes, maar neemt de teleurstelling achteraf natuurlijk niet weg. Bij het goedmakertje bestellen we één appelpunt met slagroom (3,00 euro) voor twee. Formaat blijkt gigantisch. Het toilet is schoon en, origineel, voorzien van ambilight. Aardig, maar best griezelig, is de glazen vloer met zicht op de biervaten in de kelder. We rekenen 52,25 euro af. Als we kraanwater hadden genomen, en de soep overgeslagen, dan waren we op 30,25 euro uitgekomen. Conclusie: grote porties maar de kwaliteit hobbelt er nog achteraan.

De Kooi, Zevenhuizerstraat 1, Bunschoten, 033-2994033, www.de-kooi.com.

Score

Uitzicht:7

Bediening:7,5

Hygiëne:7

Eten:6

Prijs-kwaliteit:5

Cijfer: 6,5

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.