Biljarters De Bun willen naar De Zuidvogels

De bestaande biljartzaal in De Baat.© Foto: HBV De Bun

Eddie de Paepe
Huizen

De kans is groot dat de Huizer Biljartvereniging De Bun vanuit haar honk in De Baat verkast naar het nieuwe clubgebouw van HSV De Zuidvogels. De besturen van beide verenigingen praten over de gezamenlijke huisvesting.

De biljarters zijn momenteel gehuisvest op de bovenverdieping van het gebouw De Baat aan de IJsselmeerstraat. Erg onpraktisch voor de circa tachtig, vooral oudere leden. De speelzaal is boven, terwijl de toiletten zich op de begane grond bevinden. Dat betekent veel op en neer lopen, ook tijdens de korte pauzes van wedstrijden.

Voor wie minder goed ter been is, is er geen personenlift aanwezig. Wel een plateaulift, maar die is alleen geschikt voor rolstoelers.

Verder zorgen de leden zelf voor koffie en drankjes. Omdat de bezetting en de bevoorrading van de bar voor oudere biljarters lastiger wordt, haken zelfs leden af.

In de volgens de club te krappe speelzaal staan vier wedstrijdtafels. De Bun wil er heel graag twee grotere biljarts bij, zogeheten match tafels. Die kunnen gebruikt worden door de betere spelers. Door deze uitbreiding van vier naar zes tafels denkt de club een grotere aantrekkingskracht te krijgen voor zowel recreanten als wedstrijdspelers, en tegelijke ook voor jongere biljarters.

HSV De Zuidvogels ziet diverse voordelen in de samenwerking met HBV De Bun. Door de komst van de biljarters worden de kantine en de keuken breder ingezet. Daarbij zullen er ’s middags meer mensen op het sportcomplex zijn, zodat vandalen minder gelegenheid krijgen om toe te slaan. Ten slotte wil de voetbalclub graag de kantine ruimer openstellen, en tegelijk ouderen uit hun isolement halen.

In het nieuwe, gezamenlijke clubgebouw komt de speelruimte van de biljarters waarschijnlijk boven de kleedkamers van de voetballers. Dat geldt ook voor de toiletten. Verder maken een lift en twee invalidenparkeerplaatsen deel uit van de plannen. Ook wordt gedacht aan het delen van bestuurskamer en opslagruimtes.

’In meerdere opzichten een win-win situatie’, aldus beide besturen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.