Vreeland sluit vakantie af met feestje

Vreeland houdt van feesten.© archieffoto Kastemans

Casper van den Broek
Vreeland

Terwijl andere delen van Nederland nog uitgebreid vakantie vieren is in Vreeland al weer het gewone leven begonnen. Traditioneel gebeurt dat met een groots opgezet dorpsfeest.

Komende zaterdag wordt er weer flink uitgepakt tijdens dit jaarlijkse feestje, waarbij de dorpsgenoten elkaar ontmoeten, maar waar er voor buitenstaanders ook van alles valt te beleven. In de middag zijn er activiteiten, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Voor het dorpsdiner, georganiseerd door het toprestaurant De Nederlanden, is de inschrijving al gesloten, maar voor het andere grote evenement, de grote loterij zijn er nog lootjes verkrijgbaar bij de dagwinkel van Vreeland. Deze loterij staat bekend om zijn mooie prijzen.

Vanzelfsprekend kan er die dag ook een Vreelands Witje of een Loender biertje worden gedronken. Het dorpsfeest gaat om 16.00 uur van start. Na het dorpsdiner is er nog een optreden van de 7-koppige band Funhouse, die de meest uiteenlopende muziekstijlen voor het voetlicht kan brengen. Het Vreelandse dorpsfeest ’s avond om precies twaalf uur afgelopen.

www.dorpsfeestvreeland.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.