Festival Eten op rolletjes in Dudokpark Hilversum

Een eerdere editie van het festival.© Eten op rolletjes

Valentijn Bartels
Hilversum

Het Hilversumse Dudokpark wordt komend weekend omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant.

Het foodfestival Eten op rolletjes wordt van vrijdag tot en met zondag in het park georganiseerd. Het is de tweede keer dat de foodtrucks naar Hilversum komen. De organisatie kijkt uit naar het weekend. ,,Net als vorig jaar wordt het een verrukkelijk feest vol gezelligheid, nieuwe smaken en fijne muziek”, meldt organisator Bob Nagel.

Eendenbitterballen

Vanuit heel Nederland komen dertig foodtrucks (mobiele eettenten) naar het Hilversumse park. Die wagens bieden volgens de organisatie de meest uiteenlopende gerechten. ,, Als voorbeelden noemt de organisatie eendenbitterballen van Duck&More en handgemaakte springrolls van Vietnamama.

Naast de eetkraampjes op wielen is er live muziek voor bezoekers. Bands als Bungalow en Joshua & Friends verzorgen de optredens. Kinderen kunnen vrijdag en zaterdag worden voorgelezen door een medewerkster van de bibliotheek Hilversum. Rondom het Dudokpark is geen parkeermogelijkheid voor auto’s. Advies is om te voet of met de fiets te komen. Bezoekers kunnen hun fiets parkeren in de aangegeven fietsenstallingen. Mensen die toch met de auto komen kunnen gebruik maken van een van de omliggende parkeergarages.

Het festivalterrein is vrijdag van 16:00 tot 23:00 geopend. Op zaterdag zijn ze open van 13:00 tot 23:00 uur en op zondag van 13:00 tot 20:00 uur. Toegang is gratis.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.